Een container huren voor tuinwerkzaamheden

Een container huren voor tuinwerkzaamheden

Werken in de tuin is iets wat menig Nederlander graag doet, zeker als het lekker weer is. Werken in de tuin kan verschillen van enkel paar nieuwe bloemetjes planten tot het bouwen van een nieuwe schuur. Zelfs het bouwen van een schuur kan per project enorm van elkaar verschillen. Sommige mensen willen namelijk enkel een kleine opbergschuur bouwen, terwijl anderen een enorme schuur voor bij hun zwembad nodig hebben. Ook is het nog mogelijk om uw tuin echt onder handen te nemen. Denk maar eens aan een boom die u eventueel om wilt zagen, of een grindpad dat u aan zou willen leggen. Een ding is echter zeker: het verbouwen van uw tuin brengt echt enorm veel groenafval met zich mee. Goedkoop een container voor groenafval huren is dan ook de handige optie.

Groenafval container

Het is erg belangrijk dat u zich op de juiste manier van uw tuinafval ontdoet. Het is immers erg slecht voor het milieu als u dit niet op de juiste manier doet. Denk er dan ook aan dat al het afval dat u bij het verbouwen van uw tuin zal produceren niet per se in dezelfde container kan. Niet elk soort afval is namelijk groen afval. Denk bijvoorbeeld aan potaarde of zand. Potaarde of zand moet namelijk in een zand- of grondcontainer. Deze zijn gelukkig ook te huur!

Afval inschatten

Het is dus erg belangrijk dat u van te voren inschat wat voor soort afval u zal gaan produceren bij uw tuinproject, zodat u het huren van bepaalde containers hierop kunt afstemmen. Het is tevens erg belangrijk dat u ervoor zorgt dat u ruimte hebt om de containers te plaatsen (of eventueel uw buren hierover inlicht), zodat de containers niet in de weg staan. U moet namelijk ook gewoon door kunnen met uw dagelijks leven!

Containers en Hygiëne

Als we al ons afval zo maar in de kliko werpen gaat het stinken, is de container niet meer goed te legen en in het ergste geval krijgen we maden. Met een beetje opletten kunnen we vervelende geurtjes en de komst van vliegen tot een minimum beperken. Vieze containers zijn namelijk niet alleen vanwege hun geur en de vliegen hinderlijk, ze zijn ook een kweekbodem voor allerlei bacteriën die schadelijk voor onze gezondheid kunnen zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Niemand wil graag een aangekoekte of een met maden krioelende container schoonmaken. Nu bestaan er mogelijkheden de bak te laten reinigen. Voor het geld wat u per jaar daaraan uitgeeft kunt u net zo goed een keer uit gaan eten. Wanneer we het afval dat vliegen aantrekt zoals luiers in een zakje knopen en vleesbakjes even afspoelen beperken we de stank al enorm. Als we daarnaast het biologische afval ook in daarvoor bestemde zakjes verpakken, voordat we het in de bak doen, houden we de kliko droog en stankvrij.

Toch een aangekoekte bodem en beestjes

Blijkt na het legen door de vuilophaaldienst dat er toch nog het een en ander aan de binnenkant van de bak is blijven kleven, maak hem dan eerst even schoon voordat u er weer vuilnis in gooit. Terwijl de bak nog op straat staat is het 10 minuten werk om de bak met een emmer heet water met een chloorhoudend reinigingsmiddel en een bezem schoon te maken. Bij een bak met een tussenschot werkt het het makkelijkst als u dat er eerst even uittrekt. De bezem draait dan beter rond en ook het schot boent u makkelijker schoon. Zie ook deze tips voor een schone container.

Andere handige tips

Huismiddeltjes als regelmatig spuiten met een insectenspray of een pantykous met een paar mottenballen aan de binnenkant van de bak hangen werken effectief. Houdt de bak daarnaast zo veel mogelijk uit de zon en laat hem niet tussentijds open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *